Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta – „Decizia de azi a CCR e raţională şi echilibrată”

ro

15 Jun, 2016 16:58 1610 Marime text
În urmă cu puţin timp, Victor Ponta a comentat, pe pagina sa personală de Facebook, decizia CCR de astăzi.
 
„Discutând şi cu alţi jurişti experimentaţi am ajuns toţi la aceeaşi concluzie: decizia de azi a CCR e raţională şi echilibrată - nu opreşte în niciun fel lupta anticorupţie, dar limitează abuzurile produse prin analizele de oportunitate!
 
De ani de zile toţi oamenii raţionali (nu securiştii şi kaghebistii cu mentalitate de Macovei sau Prună) spun că trebuie sancţionate faptele care ţin de legalitate / nu de oportunitate !!!! Legalitatea e treaba magistraţilor - oportunitatea a funcţionarului sau a omului politic care răspunde politic nu penal!!! Altfel totul se transformă în abuz şi orice faci ( fără a încalcă nicio lege) devine pasibil de interpretare după 1 an sau după 10 ani!
Deci dacă ai încălcat cu bună ştiinţă o lege care spune ce trebuie să faci / să nu faci - eşti pasibil de răspundere penală ( dar trebuie arătată prevederea legală)! Dacă nu ai încălcat nicio lege oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciată de un procuror! Punct.
Caz tipic - dosarul lui Titus Corlăţean! Nu scrie în nicio lege câte secţii de vot trebuie să fie în străinătate , putea legal să facă oricâte consideră oportun ( şi a făcut un număr identic că în 2009, când nu a fost nicio problema)! În final s-a dovedit că decizia a fost defectuoasă că au fost cozi în anumite secţii ( ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru că am pierdut alegerile din această cauză)/ Corlăţean a răspuns politic prin demisie, dar nici nu a încălcat o lege, nici nu a avut vreo intenţie criminală ( că mi-a făcut mie rău deşi evident că nu vroia asta)! Clar şi simplu!”, este mesajul lui Victor Ponta.
 
Amintim că CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 și ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituționale în măsura în care prin sintagma ''îndeplinește în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înțelege ''îndeplinește prin încălcarea legii'', conform minutei.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii