Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta Contestarea bugetului la CCR amână majorarea pensiilor

ro

21 Dec, 2014 11:33 982 Marime text
Premierul Victor Ponta a afirmat astăzi că dacă proiectul de buget pe 2015 va fi contestat la Curtea Constituţională a României (CCR), măsurile adoptate, precum majorarea pensiilor şi introducerea TVA de 9% la pachete turistice, vor fi amânate. Victor Ponta a adăugat că speră totuşi ca bugetul să nu fie contestat.
 
"Vreau să fac un singur apel la seriozitate şi responsabilitate: înţeleg poziţii politice şi politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în msura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu îşi primesc pensiile, de ce nu-şi primesc alocaţiile mărite conform noului buget. În măsura în care bugetul nu este în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri ", a spus Ponta, în plenul Parlamentului, relatează Mediafax.

El a arătat că speră ca bugetul să fie în vigoare la 1 ianuarie şi că declaraţia privind contestarea proiectului de buget a fost doar una politică, altfel toate prevederile trebuie amânate.
 
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a anunţat astăzi că PNL va contesta la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe anul 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii