Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, atac la adresa Ungariei „Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile ale oficialilor maghiari”

ro

11 Aug, 2015 19:31 1464 Marime text
 
Premierul Victor Ponta lansează un atac dur la adresa Budapestei. Șeful Executivului spune că Guvernul Român nu mai poate tolera derapajele oficialilor maghiari în România, potrivit B1 TV.

După ce în presă au apărut informații conform cărora ambasadorul român la Budapesta ar fi fost convocat la Ministerul de Externe maghiar pentru a da explicații cu privire la declarațiile de zilele trecute ale premierului Ponta, MAE a emis un comunicat în care precizează că întrevederea a avut loc la socilitarea lui Victor Micula. (Detalii AICI)

„Nu doresc să cad în capcana provocărilor de la Budapesta, dar Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la București sau ale altor oficiali maghiari care ne vizitează țara! Poziția MAE din România a fost extrem de echilibrată și în acord cu normele și standardele europene!", scrie Ponta pe Facebook.

Totodată, premierul se arată revoltat de faptul că autoritățile de la Budapesta cer explicații ambasadorului român cu privire la o opinie "legitimă" privind părerea sa.

„Și o precizare necesară - respect Ungaria și poporul maghiar, dar nu trebuie să primesc aprobare de la Budapesta ca să-mi expun opiniile legitime privind țara mea / nu sunt constrans de liderii PPE (așa cum din păcate sunt alți colegi din politica românească) să închid ochii și să înghit cu umilință asemenea derapaje de la normele diplomatice și de respect între două țări!", mai scrie Victor Ponta pe rețeaua de socializare.

Ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, a fost convocat de Ministerul ungar de Externe cu privire la o declarație a premierului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria, prin acțiunile ei, "încearcă să provoace" România

Victor Ponta a vorbit în cadrul unui interviu televizat despre declarațiile anterioare ale ambasadorului ungar la București, Botond Zakonyi, referitoare la relațiile dintre cele două țări. Acesta ar fi declarat că relațiile bilaterale depind și de cooperarea în ceea ce privește infrastructura, însă „partea română nu reușește să demonstreze suficientă bunăvoință” în acest sens. 



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii