Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:17 22 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, favorit la prezidenţiale

ro

21 Mar, 2013 10:58 826 Marime text
Liderul PSD Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale indiferent de contracandidatul pe care l-ar avea în cursa pentru Cotroceni, arată un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul“. Astfel, Ponta l-ar învinge fără probleme pe Crin Antonescu, actualul prezidenţiabil al Uniunii Social Liberale.

Potrivit cercetării, într-o confruntare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta ar învinge toţi candidaţii ale căror nume au fost vehiculate în media, inclusiv pe candidatul oficial al USL, liberalul Crin Antonescu, cu 60% la 40%.  În schimb, Crin Antonescu l-ar învinge pe Mihai Răzvan Ungureanu cu 59% la 41%.  INSCOP constată că „o pondere însemnată din electoratul actual al PNL (46,7%) ar vota cu Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte în dauna lui Crin Antonescu“.
 
Victor Ponta ar fi votat de 66% din electoratul PSD şi de 63,3% din votanţii UDMR, care-l apreciază probabil pentru intenţia de a semna un protocol de colaborare cu reprezentanţii politici ai maghiarimii, 57,4% din votanţii partidului lui Dan Diaconescu, care practică un populism mai degrabă de stânga, şi de 87,5% din votanţii Forţei Civice, partid încă nesemnificativ electoral.
 
Crin Antonescu ar fi preferat de 53% din electoratul propriului partid şi de peste 50% din electoratul PDL şi PRM. Într-o finală Ponta-Antonescu, 58,9% din alegătorii PDL l-ar alege pe Crin Antonescu şi 41,1% pe Victor Ponta, ceea ce explică şi declaraţiile liderilor PDL din echipa lui Vasile Blaga în favoarea unei alianţe PDL-PNL.
 
Din punct de vedere al regiunii, locuitorii din Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş îl preferă într-o măsură mai mare pe Victor Ponta faţă de Crin Antonescu, relevă INSCOP. Crin Antonescu ar pierde în marja de eroare confruntarea cu Sorin Oprescu (51% la 49%).
 
INSCOP observă că pe Sorin Oprescu îl preferă tinerii sub 35 de ani şi persoanele peste 65 de ani, în timp ce pe Crin Antonescu îl preferă segmentul de vârstă 35-50 ani.
 
Sursa AICI

Ti-a placut articolul?

Comentarii