Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Victimele violenţelor etnice şi religioase în Orientul Mijlociu”

ro

08 Sep, 2015 23:35 994 Marime text
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a participat astăzi, la conferinţa internaţională cu tema „Victimele violenţelor etnice şi religioase în Orientul Mijlociu. Protecţia şi promovarea pluralismului şi diversităţii”.
 
Evenimentul a avut loc la Paris, iar aici au participat peste 60 de state şi organizaţii şi a fost găzduit de miniștrii de externe din Franţa şi Iordania, sub egida ONU.
 
Obiectivul principal al conferinţei a fost definitivarea unui „plan de acţiune”, sub coordonarea ONU, care să definească principiile și instrumentele pe baza cărora comunitatea internaţională se va implica, efectiv și coordonat, în acest domeniu, în perioada imediat următoare.
 
România se alătură efortului internațional de a proteja drepturile omului şi libertăţile sale fundamentale şi susţine o acţiune concertată din partea comunităţii internaţionale pentru apărarea diversităţii culturale, etnice şi religioase şi protejarea patrimoniului cultural, inclusiv prin urmărirea în justiţie a celor vinovaţi de crime împotriva umanităţii şi genocid.



Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii