Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:14 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimă şi inculpat, în acelaşi dosar! Tânăr şantajat de falşi poliţişti, reţinut pentru mărturie mincinoasă (video)

ro

02 Apr, 2015 12:09 1323 Marime text
Poliţiştii au extins cercetările în cazul evenimentelor din perioada 16-19 martie, când Mengheri Selcük,  Patiş Narcis și Tudor Iulian au fost arestaţi preventiv, cercetaţi pentru şantaj şi uzurpare de calităţi oficiale.
 
Astfel, a fost pusă în mişcare acţiunea penală față de Barbu Alexandru, 26 de ani, pentru comiterea infracţiunii  de favorizarea făptuitorului și a fost luată față de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în această seară să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.
 
În sarcina tânărului, anchetatorii au reţinut faptul că, fiind audiat în calitate de persoană vătămată într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu privire la împrejurările în care a fost comisă infracţiunea de şantaj împotriva sa, acesta a dat declaraţii mincinoase. El ar fi afirmat că inculpatul Ciobanu Alexandru-Ionuţ, cercetat în libertate în aceeaşi cauză, nu a participat la comiterea faptei împreună cu inculpaţii Mengheri Selcuk şi Tudor Iulian, cu scopul de a împiedica sau îngreuna tragerea lui Ciobanu la răspundere penală.
 
Amintim că, în data de 24.02.2015, în jurul orei 19.00, în timp ce persoanele vătămate B.A. şi R.E. se aflau în centrul localităţii Eforie Nord, au fost acostate de inculpaţii Selcuk Mengheri şi Iulian Tudor, care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind poliţişti, folosindu-se în acest sens de un pistol şi de legitimaţii cu insignă asemănătoare celor eliberate de poliţie, şi, sub pretextul unei depistări în flagrant, le-au percheziţionat pe persoanele vătămate, găsind asupra uneia dintre acestea cantitatea de 7 grame de canabis, după care le-au urcat în autoturismul cu care sosiseră la faţa locului şi le-au plimbat împotriva voinţei lor prin oraş, în vederea continuării presupuselor cercetări.
 
În această împrejurare, prin ameninţări şi constrângerea cu întocmirea unui dosar penal, inculpaţii au deposedat-o pe persoana vătămată B.A. de cantitatea de 7 grame de canabis şi, ulterior, în aceeaşi noapte, au obţinut de la aceasta suma de 2.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii