Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.Vicepreşedintele CJC Cristian Darie şi soţia, executaţi silit pentru o datorie de aproape un milion de euro la Volksbank (document)

ro

28 Jan, 2015 12:19 3423 Marime text
Apartamentul de peste 70 de metri pătraţi, situat în imobilul din strada Atelierelor, nr. 11, aparţinând soţilor Ruxandra şi Cristian Darie va fi scos la licitaţie pe data de 10 februarie.  Vicepreşedintele CJC şi soţia sa, notar public au pierdut apartamentul în instanţă, după ce nu au achitat un credit bancar.
 
Conform deciziei Judecătoriei Constanţa de la 1 august 2014, soţii Darie datorează creditoarei Volksbank România SA 962.310 euro, reprezentând debit şi cheltuieli de executare silită.
 
Apartamentul a fost evaluat la 154.942 de lei, iar licitaţia se va desfăşura pe 10 februarie, ora 11.30, la Biroul Executorului Judecătoresc situat pe strada Jupiter, nr. 19.
 

Ruxandra Darie, cercetată de DNA în două dosare



Amintim că, în luna noiembrie 2014, Ruxandra Luminiţa Darie, alături de alte 18 persoane au fost trimiși în judecată în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român.
 
Potrivit DNA, în sarcina Ruxandrei Luminița Darie, notar public s-a reținut infracțiunea de complicitate la spălarea banilor. „La data de 17 iulie 2009, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a dobândit Portul Izvoarele, în numele Consiliului Judeţean Constanţa, printr-un contract de vânzare-cumpărare, autentificat la biroul inculpatei Darie Ruxandra Luminiţa, ambii cunoscând că bunul tranzacţionat provenea din săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu comisă de către primarul comunei Lipniţa, inculpatul Onescu Florin Georgel, şi de către secretarul acestei unităţi administrativ-teritoriale, inculpata Geileanu Nela“, se arată în comunicatul transmis de DNA.
 
În acest context, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ale mai multor dintre cei 19 inculpați, printre care și asupra unor bunuri imobile ale Ruxandrei Luminița Darie.
 

Averea soţilor Darie

 
Potrivit declaraţiei de avere depuse de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, în luna iunie 2014, soţia sa apare ca titular la 27 de parcele de teren. Acestea sunt fie terenuri agricole, intravilane ori extravilane, situate în municipiul Constanţa, în staţiunea Mamaia, în comunele Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Agigea, Dobromir, 23 August sau Horia. Cele 27 de terenuri însumează câteva zeci de mii de metri pătraţi. Cele mai multe dintre acestea sunt dobândite prin cumpărare, în urma unor licitaţii.
 
Şi la capitolul „clădiri“, toate cele care se regăsesc în declarația de avere a vicepreşedintelui Cristian Darie sunt tot cu titular Ruxandra Luminiţa Darie, soţia sa.
 
Astfel, în declaraţia de avere a lui Cristian Darie figurează un apartament în municipiul Constanţa, dobândit în 1991 prin cumpărare, în suprafaţă de 72,56 mp. Tot în municipiu mai are un apartament de 73,92 mp (64,44 mp în acte) – este vorba de imobilul de pe strada Atelierelor -, cumpărat în anul 2012, şi încă unul de 40 mp, dobândit prin rentă viageră în anul 2006.
 
Acestora li se adaugă o remiză în comuna Nicolae Bălcescu, dobândită prin licitaţie, în 2002. Nu în ultimul rând, în declaraţia de avere a lui Darie figurează un spaţiu comercial în care funcţionează un restaurant, în staţiunea Mamaia, în suprafaţă de 411,78 mp + 88,18 mp. Potrivit aceleiași declarații de avere a lui Cristian Darie, soția sa a avut în anul 2013 un venit de 36.250 de lei din activitatea notarială.
 
Numele Ruxandrei Luminița Darie mai apare și în Dosarul Retrocedărilor, ea fiind cercetată pentru fals intelectual, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni.

UPDATE, ora 19.00
Redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa au încercat să obţină un punct de vederea din partea vicepreşedintelui CJC Cristian Darie, în privinţa acestei situaţii. În acest sens am încercat să îl contactăm telefonic pe Cristian Darie, dar nu a răspuns. Drept urmare, i-am trimis vicepreşedintelui CJC un SMS cu următorul conţinut: "Potrivit unei publicaţii de vânzare, apartamentul dumneavoastră şi al soţiei, situat pe strada Atelierelor, este obiectul unei executări silite, ca urmare a neachitării unui credit contractat la Volksbank, credit în valoare de 962.310 euro. Despre ce este vorba? Ce s-a întâmplat? Cum s-a ajuns în această situaţie?"

Precizăm că, până la închiderea ediţiei, nu am primit niciun răspuns din partea lui Cristian Darie. Dacă vicepreşedintele CJC va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat într-o ediţie viitoare.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii