Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, reținut

ro

12 May, 2015 22:55 1446 Marime text
 
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost prins în flagrant, astăzi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 200.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă. Marţi după-amiază, Ionesie Ghiorghioni a fost adus la DNA Timişoara, pentru audieri, iar spre seară a fost reţinut. Alături de vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a fost reţinut şi nepotul acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni.

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui GHIORGHIONI IONESIE, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, suspectat de săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată, şi a lui GHIORGHIONI ADRIAN COSMIN, rudă a vicepreşedintelui CJ Caraş-Severin, suspectat de complicitate la trafic de influență.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că în perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, Ionesie Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții, se arată într-un comunicat DNA.

În perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, Ionesie Ghiorghioni, prin intermediul nepotului său Adrian Cosmin Ghiorghioni, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.
Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, Gheorghioni Ionesie a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014. Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Ghiorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Ionesie Ghiorghioni şi Adrian Cosmin Ghiorghioni vor fi prezentaţi, la data de 13 mai 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni a fost adus, marți după amiaza, la sediul DNA Timișoara pentru audieri. El a spus la intrarea în sediu că este nevinovat și că se consideră o victimă a unei înscenări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii