Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi unde suspendă plata Comisia Europeană

ro

27 Oct, 2012 22:56 1519 Marime text
Programul Operational Regional (POR) urmeaza sa intre in perioada de presuspendare pentru cinci din cele sase axe: Axa 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, Axa 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Axa 4 – Sprijinirea mediului de afaceri, Axa 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Axa 6 – Asistenta tehnica, conform notificarii Comisiei Europeane.
Aceasta inseamna ca, pentru o perioada de maxim doua luni, Comisia Europeana nu va efectua plati in contul cererilor de rambursare verificate de autoritatea de management din cadrul MDRT. Vor fi blocate, asadar, decontari de cheltuieli in relatia cu Comisia in valoare de aproxomativ 200 de milioane de euro. Decizia nu va afecta, insa, pentru moment, beneficiarii.
Masura a fost adoptata de Comisia Europeana ca urmare a unei misiuni de audit derulate la nivelul POR in perioada februarie-mai 2012. Ca urmare a acestei misiuni de audit au fost verificate achizitiile publice desfasurate de beneficiari in perioada 1 ianuarie – 31 decembie 2011 pentru un esantion de cereri de rambursare in valoare de 90 mil. Euro (139 cereri de rambursare) reprezentand 30,28 % din totalul cheltuielilor decontate cu Comisia Europeana.
Rezultatul acestei misiuni de audit a evidentiat faptul ca, in cursul anului 2011, achizitiile publice desfasurate de beneficiari nu s-au derulat in conformitate cu legislatia in vigoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii