Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi Statutul partidului care se va forma prin fuziunea dintre PDL şi PNL

ro

15 Jul, 2014 10:28 1707 Marime text
Ştiripesurse.ro a publicat Statutul noii formațiuni de dreapta rezultat din fuziunea dintre PNL și PDL.

Documentul este propus spre aprobare forurilor de conducere, potrivit sursei citate.

Potrivit documentului, fuziunea ar urma să aibă loc în ianuarie 2017, până la acea dată cele două partide vor funcționa ca un fel de alianță.

Statutul noului partid a fost deja trimis de PDL în teritoriu spre consultare și eventuale îmbunătățiri. De asemenea, liberalii îl vor primi la Delegația Permanentă, care va avea loc mâine, 15 iulie, notează ştiripesurse.ro.

Persoanele care dețin funcții importante în PNL sau PDL nu le vor pierde pe acestea în timpul procesului de fuziune.

Structurile naţionale de conducere tranzitorii pentru perioada până la 1 ianuarie 2015 sunt compuse din: 2 copreşedinţi, Biroul Politic Naţional.     Colegiul Director Naţional, Consiliul Naţional.

 ”Copreşedinţii sunt preşedinţii fostului Partid Naţional Liberal şi al fostului Partid Democrat Liberal, aleşi în cadrul organismelor de decizie corespunzătoare ale partidelor respective”, se arată în Statut, scrie ştiripesurse.ro.

De asemenea, "Grupurile Parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi Senat vor funcţiona ca grupuri parlamentare separate pe întreaga durată a legislaturii 2012-2016. Prezenta prevedere poate fi modificată prin decizie a CDN”, se stipulează în Statul.
La data de 1 ianuarie 2017 se abrogă toate dispozițiile tranzitorii și se va alege noua structură de conducere a partidului rezultat în urma fuziunii, se mai menţionează în acelaşi document.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii