Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza ultimelor zile ale lui 20101 Frigul devine pătrunzător în toată ţara

ro

29 Dec, 2010 11:05 983 Marime text

Miercuri nu vom scăpa de ger. Joi maximele abia dacă mai trec de pragul îngheţului, dar numai prin Dobrogea şi sud-vestul extrem. Abia vineri aerul polar se retrage spre nord, nord-est şi o nouă masă de aer cald porneşte spre noi exact în ultima zi anului.

Începem ziua de miercuri cu ceaţă, dar nici măcar odată cu disiparea ei şi apariţia soarelui nu vom scăpa de ger. Miercuri e mai frig decât marţi, maximele urmând să fie între minus 8 şi cel mult 2 grade Celsius, în condiţiile în care peste noapte mercurul a coborât şi sub minus 15 grade. E drept, ninsorile s-au domolit. Se mai arată pe ici colo câte un fulg rătăcit în nord şi vest, dar în rest cerul e variabil.

În Bucureşti iarna mai face un pas. După o dimineaţă cu minus 8 grade, amiaza abia dacă mai numără minus 2. Dar şi aici ninsori nu se prea anunţă, iar vântul este mai degrabă calm.

Frigul este cuvântul de ordine în toate regiunile ţării, dar ninsorile s-au mai domolit, iar vântul nu mai suflă nici el prea susţinut. Dincolo de rama Carpaţilor maximele rămân sub pragul de îngheţ, la valori de minus 6 grade în Baia Mare, minus 5 la Oradea şi minus 4, minus 3 grade în Cluj, Sibiu şi Timişoara. Ninsorile sunt aproape absente din regiune. Mai dă câte un fulg de nea în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei, dar în rest, singurele fenomene mai active sunt ceaţa şi chiciura.

Nici în sud vremea nu e mai blândă termic. Gerul nu se înmoaie în ciuda soarelui destul de prezent, aşa că amiaza lasă mercurul să se dilate la cel mult un grad cu plus la Drobeta Turnu Severin, zero grade la Târgovişte şi minus 2 grade la Giurgiu.

Dobrogenii au parte şi ei de soare, dar de unul cu dinţi care nu va reuşi să aducă la amiază mai mult de 0 grade la Tulcea şi două, e drept, cu plus, la Constanţa.

Şi în Moldova va fi ger în zori, mai ales în partea de nord a regiunii. Nu se fac decât minus 5 grade azi la Suceava, minus 3 la Iaşi şi 0 grade la Galaţi.

Gerul dă tonul vremii şi joi. Nu scapă aproape nici o zonă a ţării fără frig de crapă pietrele. De altfel, nicăieri în ţară nu va fi peste 2 grade, maximă aşteptată doar pe litoral, pentru că în rest vorbim de valori de la minus 8 grade în estul Transilvaniei la zero grade în sud-est.

Norii însă rămân destul de departe de ţara noastră şi se arată cu tot cu câteva fulguieli în nord. În rest însă, chiciura se aşterne mai ales dimineaţă în est şi sud, iar vântul se agită destul de serios sporind senzaţia de frig.

Tot frig e şi în Capitală. După o noapte cu minus 10 grade, mâine vom avea minus 4 la amiază combinate cu ceaţă şi chiciură.

Vineri nu aduce schimbări serioase de vreme. Tot gerul bifează în agenda meteo, norii lasă tot prin nord ceva ninsori slabe, iar chiciura se aşează în primele ore ale zilei. Amiaza însă pare să mai dezmorţească mercurul în termometre, aducând între minus 7 şi 3 grade cu plus.

Bucureştenii petrec ultima zi a anului într-o notă rece, ceţoasă şi cu minus 2 grade, poate minus 1 grad la amiază.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii