Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza pe trei zile Meteorologii anunţă temperaturi de vară

ro

13 May, 2011 06:47 1125 Marime text

Cel puţin până la sfârşitul săptămânii, încălzirea vremii aduce şi o reducere a instabilităţii atmosferice, aşa încât despre acest weekend putem spune că va fi primul weekend de vară din acest an, în aproape toată ţara. Dar de săptămâna următoare, începând din vestul ţării, vremea se răceşte şi devine din nou instabilă.

Cel puţin până la sfârşitul săptămânii, încălzirea vremii aduce şi o reducere a instabilităţii atmosferice, aşa încât despre acest weekend putem spune că va fi primul weekend de vară din acest an, în aproape toată ţara. Dar de săptămâna următoare, începând din vestul ţării, vremea se răceşte şi devine din nou instabilă.

Vineri aversele şi descărcările electrice nu vor lipsi din peisajul meteo după-amiază, dar ele vor acoperi arii mai restrânse decât joi. Va ploua numai local în nord, în centru şi în est şi izolat şi în celelalte regiuni. În timpul averselor pot fi şi intensificări ale vântului. Temperaturile maxime mai cresc puţin comparativ cu cele de joi: vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade.

În Bucureşti nu sunt excluse ploile, dar va fi mai mult soare decât joi. Meteorologii anunţă cer variabil, cu unele înnorări după-amiază şi spre seară, când vor fi condiţii de averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă urcă la amiază până la 24...25 de grade. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 754 mm coloană de mercur.

Vremea se încălzeşte şi dincolo de Prut, dar nu lipsesc aversele locale însoţite de descărcări electrice în sudul provinciei, după-amiază. Temperaturile ajung la amiază până la 23 de grade în nord, 24 la Chişinău şi 25 în sud.

Vineri încă vor mai fi şi la munte înnorări temporare, iar după-amiază şi la noapte nu lipsesc aversele locale, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului. Temperatura aerului însă, nu va avea variaţii semnificative comparativ cu valorile înregistrate ieri la amiază. Dar în weekend iese soarele şi vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Aversele şi descărcările electrice nu vor lipsi cu desăvârşire, dar vor fi rare, cel mai probabil în zona Carpaţilor de Curbură. Ploile sunt slabe şi trecătoare în weekend, aşa că nu vor strica prea mult aspectul vremii. Şi veştile bune nu se opresc aici, pentru că temperatura aerului este în creştere.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă, aşa că ne vom bucura de mai mult soare. Mai sunt posibile şi unele înnorări în sud-estul teritoriului şi în zona de munte, dar numai pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20-21 de grade în nordul Moldovei, în depresiunile transilvane şi pe litoral şi 26 de grade în sud-vestul ţării, la Drobeta.

În Capitală meteorologii anunţă o zi frumoasă, cu puţini nori şi cel mai probabil, fără ploaie. Maxima urcă la amiază până la 24 de grade.

Duminică vom avea parte tot de timp frumos şi cald. Răzleţ mai pot fi unele înnorări şi averse, mai ales în zona de munte. Maximele de vară, adică peste 25 de grade, cuprind cea mai mare parte a României şi ajung la 27, chiar 28 de grade în Timişoara, Craiova, Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi. Cele mai mici valori din ţară la amiază, 22-23 de grade, sunt aşteptate în nordul Moldovei, în depresiunile din Transilvania şi pe litoral.

Meteorologii ne promit o zi de vară şi în Bucureşti duminică, cu 26 de grade la amiază şi mult soare.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii