Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi poziția Chimpex cu privire la preluarea Portului de către administrația Mazăre

ro

20 May, 2014 20:59 4982 Marime text
În urmă cu scurt timp, societatea Chimpex a trimis un comunicat de presă, în care face trimitere la transferul unui pachet de 13% din acțiunile Portului la Primăria Constanța.

În acest sens, directorul general al societății, Mihai Paniat, declară: „Poziția Chimpex este cea de neimplicare în orice aspecte ce nu țin de business-ul și expertiza companiei pe care o conduce”.

Iată textul integral al comunicatului:

„Societatea Chimpex, unul dintre principalii operatori portuari din Constanța, se află sub acționariatul elvețian Ameropa Holding, începând cu anul 2012.
În toți acești ani, Chimpex a promovat și s-a bazat pe principii comerciale etice și corecte cu toți partenerii săi, acționând în conformitate cu normele și legile României. Chimpex beneficiază de o expunere atât locală, cât și internațională și își asumă și respectă responsabilitatea de a-și desfășura întreaga activitate în conformitate cu normele legale și sociale din România, cât și din țările partenere.

Acționariatul elvețian, alături de conducerea Chimpex, își dorește un business pe termen lung și bazându-se pe un plan de investiții de 50 de milioane de euro și are convingerea că activitatea sa va genera un impact pozitiv în economia țării, întărindu-și astfel, poziția de partener de încredere al țării noastre. Așadar, preseverența de a dezvolta un business solid în România ca operator portuar se manifestă prin respectarea politicii grupului elvețian și în concordanță deplină cu legislația în vigoare, și totodată, sprijinind și răspunzănd prompt autorităților statului.
Prin prisma acestei politici pe care Chimpex o adoptă și privind actuala situație în care se află Administrația Porturilor Maritime, implicit, Portul Constanța și anume subiectul transferului a 13% din acțiuni de la Ministerul Transporturilor către Consiliului Local Constanța, directorul general Chimpex, domnul Mihai Panait, accentuează faptul că „poziția Chimpex este cea de neimplicare în orice aspecte ce nu țin de business-ul și expertiza companiei pe care o conduce”.

Sursă foto: economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii