Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi la câți ani au fost condamnați românii care au furat tablourile de la muzeul din Olanda

ro

27 Nov, 2013 20:24 1797 Marime text
    Radu Dogaru, românul cunoscut în lumea întreagă că a furat în doar trei minute, șapte dintre cele mai valoroase tablouri ale unor pictori celebri, a recunoscut că el a fost cel care a coordonat acțiunea. Acesta, împreună cu Eugen Darie, au furat în octombrie 2012, șapte tablouri ale unor cunoscuți pictori, dintr-un muzeu din Olanda.
    Tinerii au fost condamnați la șase ani și opt luni de închisoare. Alături de ei, a fost judecată și Olga Dogaru, care se presupune că ar fi ars tablourile pentru a ascunde dovezile împotriva fiului ei. Inițial aceasta a recunoscut fapta, dar ulterior și-a schimbat declarațiile.
    Experții au examinat cenușa din soba femeii, și au stabilit că aceasta conținea substanțe chimice utilizate frecvent în vopseaua folosită în secolul al 19-lea și al 20-lea.
     Tablurile furate de cei doi au fost: Waterloo Bridge și Charing Cross Bridge de Monet (din 1901), Harlequin Head de Picasso (din 1971), Reading Girl In White And Yellow de Matisse (din 1919), Woman With Eyes Closed de Lucian Freud (din 2002), Girl in Front of Open Window de Gauguin (din 1898) și Autoportrait de Mayer de Haan (din 1890).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii