Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ce spune IPJ despre reţinere Nicolae Mavrodin, dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă

ro

14 Mar, 2012 09:56 2601 Marime text
mavrodin.jpg
Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, va fi prezentat azi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit unor surse, bine informate, Nicolae Mavrodin a fost reţinut de către ofiţerii Serviciului de Investigaţii a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Din câte se pare, dosarul penal ar avea ca bază o serie de acte false. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, potrivit aceloraşi surse din interiorul IPJ Constanţa, Nicolae Mavrodin nu ar fi pus la dispoziţia ofiţerilor de la SIF documentele solicitate de aceştia. O altă infracţiune care i se impută lui Mavrodin este cea de evaziune fiscală. Amintim că prin intermediul unui comunicat de presă, Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 - România a adus la cunostinţa opiniei publice punctul de vedere referitor la reţinerea de către organele de anchetă a lui Mavrodin: „1. Sperăm ca această acţiune să nu fie doar o răzbunare ca urmare a faptului că dl. Mavrodin Nicolae a participat şi organizat numeroase proteste împotriva actualei puterii şi împotriva 'fabricii de certificate', gestionată şi condusă de grupul infracţional 'Mărieş-Costin-Bănuţoiu', care are o ramura importantă şi în Judeţul Constanţa. 2 Dorim ca justiţia şi instituţiile abilitate ale statului să-şi facă datoria fără abuzuri. Până la emiterea unei sentinţe definitive şi irevocabile, dl. Mavrodin Nicolae beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi susţinem posibilitatea de a fi judecat în libertate“.
UPDATE
 
Ce spune poliţia despre reţinerea lui Mavrodin

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează în stare de reţinere pe o perioadă de 24 de zile, pe M. Nicolae, de 39 de ani, din Constanţa suspectat că în perioada 07.03.2011 - până în prezent, a refuzat în mod nejustificat de a prezenta reprezentanţilor Gărzii Financiare, documentele financiar contabile ale fundaţiei de tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia.

Totodată, în sarcina persoanei în cauză se reţine faptul că, în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că, ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că, acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.

De asemenea, cel în cauză în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că, fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de aprox. 275.000 euro.

Suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

 

 

 

 

 

 

protest_1.jpg
         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rodos 23 May, 2012 14:27 Nu cred ca Mazare este in spatele lor, pentru ca Mazare este prea destept ca sa se lege la cap cu astfel de oameni precum acest personaj pe nume Mavrodin zis si "haiduc". Ma intreb daca stie oare ce inseamna haiduc? o fi citit in DEX ce inseamna sa fi haiduc si cine au fost cu adevarat haiducii? Eu cred ca nu. HAIDÚC, haiduci, s.m. 1. Om care, răzvrătindu-se împotriva asupririi, își părăsea casa și trăia în păduri, singur sau în cete, jefuind pe bogați și ajutând pe săraci; haramin.