Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cum sunt motivate cererile de eliberare Decizii importante la Tribunalul Constanţa în cazul Băsescu - Bercea

ro

18 Jul, 2014 08:24 2065 Marime text
Judecătorii decid astăzi dacă îi vor elibera din arest pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, acuzat de trafic de infulenţă, pe Marian Căpăţână, acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi pe Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.

În cazul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă a contestat legalitatea măsurii arestării preventive şi speră să se retragă prelungirea arestului. Mâine ar fi ultima zi de arest preventiv de 30 de zile în care se află Mircea Băsescu, în cazul în care acesta nu va mai fi prelungit pe o durată de 60 de zile, aşa cum au solicitat instanţei procurorii DNA.

Pe de altă parte, Marius Constantin acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, a cerut revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea acesteia cu o altă măsură mai uşoară. Avocatul Pavel Abraham a declarat ieri în faţa Tribunalului Constanţa că probele existente la dosar nu susţin acuzaţia şantajului.

De asemenea, magistraţii anunţă, astăzi, dacă aprobă cererea Izaurei Anghel, soţia lui Marius Constantin. Izaura a solicitat eliberarea de sub control judiciar, avocatul mărturisind că aceasta se află într-o situaţie delicată, urmând ca în curând să nască. Grinică Ion Anghel, fratele Izaurei, a solicitat şi el să-i fie permis să părăsească localitatea Drăgeneşti Olt, lucru interzis prin măsura controlului judiciar. Avocatul Pavel Abraham a mărturisit că acesta are o ofertă de muncă în Slatina şi de aceea solicită să-i fie permis să părăsească localitatea.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii