Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cum a fost sărbătorit 1 Decembrie la Chișinău (video)

ro

02 Dec, 2013 09:39 2009 Marime text

   Au intonat „Deșteaptă-te române” în faţa Ambasadei române de la Chişinău şi au dansat „Hora Unirii” în jurul Guvernului. Astfel a fost marcată Ziua Naţională a României în capitala Republicii Moldova.
      Aproape două mii de oameni au dat curs invitaţiei pro-unioniştilor de a face un lanţ uman în jurul executivului. Potrivit organizatorilor, acţiunea vine să demonstreze modalitatea prin care Republica Moldova se va uni cu România şi va ajunge pe o cale mai uşoară în Uniunea Europeană.

Adunaţi în faţa Guvernului, participanţii la manifestaţie au scandat lozinci, au fluturat drapele şi au ţinut discursuri patriotice.
    După manifestaţiile din Piaţa Marii Adunări Naţionale oamenii s-au alăturat unui alt grup de activişti, adunat în scuarul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”.
    De aici manifestanţii au mers în faţa misiunii diplomatice a României de la Chişinău, unde în cor au intonat imnul „Deşteaptă-te române”.

Evenimentele au culminat cu acţiunea numită „Încerc Unim Guvernul”, unde oamenii s-au prins într-o horă uriaşă în jurul Executivului.

Cu 95 de ani în urmă, pe 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia care a consfinţit unirea românilor din Transilvania, Bucovina şi Basarabia cu Vechiul Regat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii