Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce investitori sunt interesați de calea ferată București-Constanța, dar și de unitățile 3 și 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă

ro

08 Jun, 2014 22:44 3142 Marime text
Chinezii doresc să se implice în modernizarea şi extinderea termocentralei Rovinari, dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă, privatizarea Oltchim, realizarea tronsonului de autostradă Craiova - Piteşti şi constructia căii ferate de mare viteză Bucureşti - Constanţa, se arată într-un comunicat transmis Mediafax de către Ministerul Economiei.

„Potenţialul de investiţii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales în contextul globalizării. România are proiecte în domenii cheie - energie, transport, IT, agricultură. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde de dolari pentru realizarea de proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est, iar proiectele României sunt viabile şi pot obţine finanţarea necesară implementarii", a declarat ministrul Constantin Niţă.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul Comerţului din China, Gao Hucheng. Întâlnirea a avut loc cu ocazia unei vizite oficiale la Ningbo, în perioada 6–9 iunie. Ministrul român a participat la conferinţa miniştrilor Economiei şi Comerţului din China şi ţările Europei Centrale şi de Est.

Sursă foto: economica.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii