Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce declară Dan Voiculescu despre audierile de la DNA și despre Traian Băsescu

ro

05 Jul, 2014 10:18 1390 Marime text

Dan Voiculescu, acuzat acuzat de procurorii DNA de şantaj, după ce acesta ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, a postat ieri pe blogul personal un text în care face trimitere la evenimentele din ultimele zile, oferind detalii și de la audierile DNA. Redăm în continuare precizările postate de Voiculescu pe blog:

„1. Referitor la procesul Telepatia – profesorul Mateut considera ca au fost incalcate mai multe texte de lege motiv pentru care s-a decis initierea unor actiuni reconventionale (care vor fi prezentate presei duminica, 6 iulie).

2. In legatura cu faptul ca ieri, la ora 15.00, am fost convocat la DNA pentru ora 16.00, intr-un dosar penal din 2013, precizez:

la DNA am stat cca. 4 ore pentru a lua la cunostinta asa-zisele acuzatii de santaj.

Acuzatiile nu aveau nici o legatura cu mine si erau bazate pe niste declaratii mincinoase.

Si pentru ca vreau ca lucrurile sa fie clare, mentionez ca nu mi-au fost prezentate nici inregistrari audio, nici inregistrari video si nici fapte materiale ilegale, nicio proba referitoare la cand s-ar fi intalnit cineva cu mine pentru pretinsul santaj, unde (?) sau cine (?) mai era prezent ???

In plus, asa cum am mai spus, nu am nicio relatie cu cei care declara ca i-as fi santajat.

Totodata, vreau sa subliniez atitudinea corecta a procurorului care m-a audiat si sa-l asigur ca voi respecta prevederile din ordonanta prin care a dispus controlul judiciar.

In perioada imediat urmatoare se va demonstra ca atat in serviciile secrete, cat si in sistemul judiciar, inclusiv DNA, exista oameni onesti care isi fac cu constiinciozitate meseria.

Vreau sa ii asigur pe Basescu Traian si pe pionii sai ca psihicul meu este foarte rezistent si ca, asa cum nu am cedat timp de 9 ani dorintei lui Basescu de a-si subordona Antena 3, nu voi face acest lucru tocmai acum cand mai are 3 luni de mandat.

In acelasi timp, imi doresc ca jurnalistii Antena 3 sa continue sa-si indeplineasca misiunea de a incuraja respectarea statului de drept, de intarire a parteneriatelor strategice ale Romaniei, de sprijin pentru institutiile statului, telespectatorii asteptand de la ei onestitate si profesionalism”.

Amintim că procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu 3 iulie 2014, faţă de Dan Voiculescu, pentru şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale). Potrivit DNA, Dan Voiculescu a ameninţat, direct sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă INTACT MEDIA, pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare. Potrivit procurorilor, unul dintre denunţători, „sub ameninţare, i-a achitat lui Dan Voiculescu, suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii