Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești proaste pentru români. De astăzi, medicii de familie nu mai acordă pacienților trimiteri și rețete compensate

ro

03 Jan, 2018 07:15 5822 Marime text
Societatea Națională de Medicină Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie anunța la finalul anului 2017 că începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene.

Decizia a rămas neschimbată și după întâlnirea din data de 28 decembrie, când Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au constatat că ca nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care medicii de familie protestează de mai bine de o lună!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nelu Enache 03 Jan, 2018 12:46 O decizie foarte bună a medicilor de familie. Poate doar așa se reușește o îmbunătățire a serviciilor medicale. După umila mea părere Casele de Asigurări de Sănătate ar trebui desființate. Finanțarea se poate face mult mai bine prin Direcțiile Județene de Sănătate Publică. Fără card, fără laptop, ci prin: registrul zilnic de consultații, fișe pacienți, etc așa cum se procedează în prezent, dublat prin programul SIUI. Ca să fiu mai bine înțeles: medicul, chiar dacă operează în program (laptop, card, etc) , aceleași operațiuni le face și scriptic: scrie în Fișa pacientului, scrie în Registrul de consultații (asistenta), etc....