Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti de la meteorologi, până pe 1 iunie Cum va fi vremea în această primăvară

ro

21 Feb, 2015 09:18 1512 Marime text
Meteorologii vin cu veşti pentru primăvara 2015. Prognoza este realizată de Centrul European pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimate distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
 
Primăvara începe cu veşti nu tocmai bune, deoarece în martie, vremea va fi mai friguroasă decât în mod normal, adică sub media multianuală de 3,5 grade Celsius, în aproape toată țara, în afară de regiunile sud-estice și sudice, unde temperaturile vor fi normale pentru prima lună de primăvară. Totodată, ploile vor fi mai abundente decât specificul perioadei în cea mai mare parte a țării, în condițiile în care normalul perioadei este, în medie, de 38 de litri pe metru pătrat.
 
Aprilie, a doua lună de primăvară, vine tot cu valori termice mai scăzute decât normalul perioadei, de 9 grade în medie, în aproape toată țara, exceptând zonele de sud-est, unde temperaturile se vor încadra în parametrii obișnuiți. Va ploua în cantități normale, de 51 de litri pe metru pătrat în medie, în aproape toate regiunile țării.
 
Și în mai va fi mai răcoare decât în mod normal în aproape tot teritoriul, în condițiile în care media multianuală este de 15 grade. Cu toate acestea, la Constanța, vremea va fi obișnuită pentru ultima lună de primăvară. Precipitațiile vor fi mai abundente decât în mod normal, de 66 de litri pe metru pătrat în medie, în mai toată țara, în afară de zonele sudice și sud-estice, unde nu va ploua mai mult decât de obicei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii