Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru unele firme care au datorii la stat

ro

02 Oct, 2015 18:16 1148 Marime text
 
Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), companiile care înregistrează, la 30 septembrie, datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalităţile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente, scrie telegrafonline.ro.
 
Astfel, guvernul intenţionează să anuleze şi penalităţile de întârziere datorate și neachitate până la 30 septembrie 2015, aferente obligațiilor principale cu termene de plată anterioare acestei date și stinse până atunci, cu condiţia ca până la 31 martie firmele să stingă dobânzile aferente şi să depună cererea de anulare a penalităţilor de întârziere până la 30 iunie 2016.
 
Însă, important de știut este că facilitatea fiscală nu se aplică pentru cei care au datorii bugetare provenite din obligaţiile de plată rezultate din redevențe, chirii sau dividende, cu excepția redevenţelor miniere, celor petroliere şi celor rezultate din contracte de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă, încheiate de Agenţia Domeniilor Statului, potrivit știripesurse.ro.
 
În același timp, companiile aflate în insolvenţă nu vor beneficia de anularea penalităţilor de întârziere la plata datoriilor, „întrucât acești contribuabili se află sub un regim special de îndeplinire a obligațiilor de plată”.
 
Pentru autorităţile locale, facilitatea se acordă doar dacă Consiliul Local emite o hotărâre în acest sens, caz în care se anulează jumătate din majorările de întârziere, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: contabilsef.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii