Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vesti bune pentru şoferi Noi reglementări privind lipsa rovinietei

ro

26 Jul, 2012 11:56 2144 Marime text

Potrivit unei legi, care a fost adoptată marţi în Parlament, cei care sunt prinşi fără rovignetă vor plăti cu 130 de lei mai puţin decât până acum.
Marele avantaj vine însă din faptul că oamenii nu vor încasa o a doua penalizare până când nu primesc prin poştă procesul verbal pentru prima greşeală înregistrată în trafic.
Până acum şoferii prinşi fără rovinietă erau puşi să plătească de două ori pentru aceeaşi greşeală. Aveau de achitat o amendă de 250 de lei, dar şi un tarif de despăgubire de 28 de euro perceput de Compania de Drumuri.
Tariful de despăgubire dispare şi rămâne doar amenda
Până acum CNADNR avea la dispoziţie şase luni pentru a înştiinţa un şofer ca a fost amendat. Mulţi şoferi au adunat fără să ştie zeci de amenzi până când primeau acasă plicul pentru prima dintre ele şi îşi dădeau seama că ceva este în neregulă.

Astfel de situaţii nu se vor mai repeta.

Acum procesul verbal se va întocmi şi se va comunica în maximum 30 de zile lucrătoare, în tot acest timp şoferul nu va avea cum sa fie amendat a doua oară.
Însă poate cea mai importantă modificare apare la Articolul 8, aliniatul 1, unde "fapta de a circula fără rovinietă" se transformă din "contravenţie" într-o "contravenţie continuă".
sursa: e-juridic.manager.ro 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii