Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune Analizele au relevat că ultimii doi copii din Argeș internați la ”Marie Curie” nu au SHU!

ro

06 Mar, 2016 12:15 2038 Marime text
 
În ultimele două zile, toată lumea a stat cu sufletul la gură, aşteptând să afle dacă ultimii doi copii internaţi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” au sindromul hemolitic uremic (SHU). Din fericire, analizele au scos la iveală faptul că acest diagnostic nu a fost confirmat, ei suferind de boală diareică acută.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS), în cazul copilului căruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul "Marie Curie". În această unitate spitalicească mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).
 
Toți cei trei micuţi sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Medicii spun că aceşti copii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.
 
În ultima perioadă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că în această unitate sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, opt dintre ei fiind vindecați și externați.
 
Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii