Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste mare pentru șoferi! Ce pregătesc cei de la Apple

ro

19 Feb, 2015 22:59 1310 Marime text
 
Cei de la Apple încearcă să înlocuiască absolut totul cu iphone-ul. Este deja posibil să faci plăți cu ajutorul telefonului, iar acum cei de la Apple vor că telefonul să poată fi folosit și pentru înlocuirea cheilor de la mașină! Un patent înregistrat în această săptămâna arată că Apple lucrează la o tehnologie care va permite șoferilor să folosească iphone-ul sau, posibil, un Apple Watch, pentru deblocarea mașinii și pornirea motorului, scriu cei de la Daily Mail, citați de yoda.ro.
 
Ar fi necesară o conexiune Bluetooth și un cod de acces pentru a debloca mașină. Pantentul face referire la „un device portabil care poate accesă un vehicul transmițând un mesaj de activare ce include datele de acces către vehicul". Asta înseamnă că șoferii vor putea să își folosească iphone-ul pentru a-și deschide mașinile, precum și pentru pornirea motorului, relatează yoda.ro.
 


Patentul sugerează cu un device - un iphone, de exemplu - ar putea să transmită o cheie digitală către un alt gadget, posibil un alt iphone sau Apple Watch, iar acesta ar putea fi folosit pentru a debloca mașină.
 
Deși multe idei nu ajung un produs final, e clar că ideea de a avea acces la mașină cu ajutorul telefoanelor este căutată. De exemplu, cei de la BMW permit pe anumite mașini să le blocheze și deblocheze cu ajutorul smartphone-ului. Cei de la Hunday au lansat un ceas Android Wear care se conectează la sistemul Blue Link pentru a porni motorul unei mașini și pentru blocare/deblocare. Gadgetul folosește și recunoașterea vocală pentru a găsi mașinile pierdute într-o parcare, scrie sursa citată.
 
Compania de inginerie software, Eleks Lab, a creat o aplicație care va fi pe Apple Watch ce va permite șoferilor mașinii Tesla S să-și blocheze mașină, să pornească farurile pentru a arată unde e parcată. Firmă a creat aplicație că parte a unui experiment și a dezvăluit că funcționează folosind serviciul web API. 



Sursa: yoda.ro
Sursa foto: yoda.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii