Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste excelentă pentru şoferi!

ro

28 Mar, 2015 14:18 1337 Marime text
Poliţia Rutieră depistează, în prezent, vitezomanii de pe şosele doar cu radare mobile, cele fixe nemaifiind funcţionale, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru a-i depista pe şoferii care depăşesc limitele de viteză, poliţia se foloseşte în prezent doar de aparate radar mobile, după cum reiese din informaţiile furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Deşi în ultimii ani au fost folosite şi radare fixe, poliţia nu mai măsoară viteză de deplasare a autoturismelor cu aparate de acest fel. Ultimele radare fixe, cele de pe DN1, nu mai sunt nici ele funcţionale.

„În prezent, poliţia rutieră nu mai dispune de sisteme fixe funcţionale, cu rol de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor", a declarat pentru AvocatNet.ro, subcomisarul de poliţie Olga Menaev, citat de România TV.

Astfel, depistarea vitezomanilor se face prin intermediul unui număr total de 639 de radare mobile (în medie, 14 aparate/judeţ). Acestea sunt împărţite între inspectoratele judeţene de poliţie, Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţia de Poliţie Autostrăzi.


Sursa: România TV
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii