Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Dan Voiculescu. Ce au decis magistraţii

ro

19 Jan, 2015 09:37 2274 Marime text
Trustul de presă fondat de Dan Voiculescu îşi poate recupera sediile confiscate de instanţă, cu ajutorul Curţii Constituţionale, scrie Digi 24.
 
Judecătorii au declarat neconstituţională măsura confiscării extinse pentru bunurile dodândite înainte de 2012, atunci când legea a intrat în vigoare. Decizia CCR va fi valabilă după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.
 
Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare.
 
''CCR a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1, alin.(2,) lit.(a) din Codul Penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal”, se arată într-un comunicat CCR. Practic, instanţa poate confisca doar bunuri dobândite după 2012.
 
În aceeaşi situaţie se află şi Marian Iancu, condamnat în dosarul RAFO, în cazul căruia confiscarea extinsă a fost aplicată pe proprietăţile unora dintre membrii familiei, mai scrie Digi 24.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii