Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vestă bună cu privire la preţul carburanţilor

ro

09 Apr, 2015 11:54 1816 Marime text
 
Consiliul Concurenţei va veni cu recomandări care să permită simplificarea procedurilor de înfiinţare a lanţurilor de distribuţie a carburanţilor, ceea ce va conduce la o creştere a concurenţei, cu impact pe preţuri, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un interviu acordat publicaţiei Curs de Guvernare, informează România TV.

Şeful Concurenţei a declarat că, deşi companiile petroliere practică preţuri similare în staţii, instituţia nu poate să facă foarte multe în acest sens.

„Unde intervine însă marea dificultate? Acolo unde ai o piață cu numai 5-6 actori, cum e vorba de benzină, ei nici nu au nevoie să se înțeleagă, intervine comportamentul imitativ, care nu poate fi sancționat. Aici, ca să mai relaxăm lucrurile, o să venim cu niște recomandări anul acesta, să încercăm să creștem concurența în piața benzinăriilor.

Este un produs care poate fi ușor de importat și putem face mai ușoară înființarea de companii pe distribuție. Sunt țări în care lanțurile mari de magazine au în parcare și benzinării, încercăm să replicăm și în România lucrurile astea, să vedem cum putem crește presiunea concurențială pe jucărorii din piața asta" a declarat Chiriţoiu în interviul pentru Curs de Guvernare.


Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii