Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Versiunea oficială despre cocaina din Portul Constanţa

ro

31 Mar, 2011 18:53 1337 Marime text

Autorităţile sparg tăcerea în legătură cu impresionanta cantitate de cocaină descoperită în Portul Constanţa. Doi indivizi au fost reţinuţi în urma anchetei ofiţerilor şi procurorilor români.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin, de 30 de ani şi Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, cetăţean spaniol, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpaţii Anghel Romeo Sebastian şi Alvarez Moreno Ibon fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri, care intenţiona să introducă în România, prin portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 kilograme cocaină, drog de mare risc, disimulată în mărfuri expediate în containere.
  În acest scop, inculpaţii au identificat o firmă înmatriculată în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, având ca obiect de activitate fabricare şi import-export de mobilier, prin intermediul căreia să efectueze importurile.
  Procedând în acest mod, inculpaţii au introdus în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia.
  Transportul a ajuns în portul Constanţa şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate, în localitatea Săpânţa, jud. Maramureş.
  La data de 29 martie 2011, cu ocazia percheziţiei efectuate de procurorii D.I.I.C.O.T. la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra conţinutului containerului, s-au găsit 19 paleţi cu scânduri din lemn, în fiecare scândură fiind practicate câte patru compartimente special amenajate în care se afla câte un pachet conţinând cantitatea de circa 400 grame cocaină.
  În container se afla disimulată în total cantitatea de peste 150 kg. de cocaină având puritatea 99%.
  Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Olanda.
  Valoarea de piaţă a drogurilor este de 10 milioane de euro.
  Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.
  Procurorii DIICOT au colaborat pentru reuşita acţiunii cu ofiţerii din cadrul D.E.A.
  Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul D.C.C.O. - Serviciul Antidrog iar livrarea supravegheată a fost efectuată şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul ANV.
  Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii