Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj la Muzeul de Etnografie Tulcea „Portul popular – valoare identitară“ (galerie foto)

ro

27 Apr, 2018 16:37 1892 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat joi, 26 aprilie, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară, la vernisajul expoziției „Portul popular – valoare identitară“.        

Potrivit CJ Tulcea, evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ și de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, două instituții de cultură prietene, care desfășoară activități comune în baza unui protocol de colaborare început în 2017 pentru organizarea de expoziții, seminarii, simpozioane și schimburi de experiență. 

„Expoziția de anul acesta evidențiază portul popular de sărbătoare al femeilor și bărbaților din Arad, Argeș, Banat, Bistrița-Năsăud, Dobrogea, Gorj, Maramureș, Muscel, Vaslui și Vrancea. Unitatea portului popular românesc se înscrie ca o coordonată importantă în tabloul general al unității culturale a românilor de pretutindeni. Dincolo de valoarea sa patrimonială, costumul reprezintă pentru neamul românesc un simbol național.
Vreau să felicit inițiativa reprezentanților ICEM Tulcea, a doamnei director a Muzeului de Etnografie și Artă Populară, dr. Iuliana Titov, de a coopera cu partenerii de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Argeș pentru a aduce, la Tulcea, acest spectacol al portului popular extrem de interesant“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

După cuvintele de deschidere ale oficialităților prezente, respectiv PS Visarion, Episcopul Tulcii, și primarul Constantin Hogea, ansamblul Dor din Sarighiol de Deal, condus de profesorul Dumitru Caimacan, a susținut un spectacol folcloric.

Expoziția face parte dintr-un eveniment complex, reprezentând deschiderea Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“, care are loc vineri, 27 aprilie, la Muzeul de Istorie din Parcul Monumentului Independenței.

Sursa foto: CJ Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii