Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:48 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări pentru intervenția în sezonul rece în județul Constanța. Câte localități au încheiat contracte de deszăpezire

ro

29 Nov, 2016 17:46 626 Marime text
Urmare Ordinului Prefectului județului Constanța s-a constituit o Comisie de verificare a unităților administrativ teritoriale din județul Constanța pentru intervenția în sezonul de iarnă 2016-2017, alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, Inspectoratului Județean de Poliție – Serviciul Rutier și ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, care s-a deplasat în toate localitățile din județ în perioada 21.11 – 28.11.2016.
 
În urma centralizării proceselor verbale încheiate de comisie, s-au constatat următoarele: 29 de localități au încheiate contracte de deszăpezire: Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Agigea, Castelu, Ciobanu, Corbu, Costinești, Crucea, Cumpana, Dobromir, Horia, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Pecineaga, Peștera, Saraiu, Topalu, Tuzla, Valu lui Traian. 39 de localități nu au contracte, dar vor acționa cu utilaje proprii: Băneasa, Hârșova, Negru Vodă, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Albești, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocîrlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Cuza Vodă, Deleni, Fântânele, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Independența, Ion Corvin, Istria, Lipnița, Mihai Viteazu, Oltina, Pantelimin, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Seimeni, Siliștea, Tîrgușor, Topraisar, Tortomanu, Vulturu. Două localități sunt fără contract, fără utilaje proprii sau închiriate și fără stocuri de materiale antiderapante și combustibil constituite: Dumbrăveni, Mereni.
 
În urma verificărilor s-au mai constatat și următoarele: localități care nu au constituite stocuri de materiale antiderapante și combustibil, dar care au alocate fonduri pentru achiziționarea acestora: 23 August, Ciocîrlia, Comana; localități care nu au constituite stocuri de materiale antiderapante, dar care au alocate fonduri pentru achiziționarea acestora: Albești, Aliman, Independența. S-a constatat faptul că localitatea Amzacea nu are stocuri de materiale antiderapante constituite și nici sume alocate în acest sens.Localități care nu au constituite stocuri de combustibil, dar care au alocate fonduri pentru achiziționarea acestuia: Amzacea, Cerchezu, Cobadin, Deleni, Poarta Albă, Topraisar.
 
În localitățile unde au fost constatate deficiențe au fost dispuse măsuri pentru remedierea cu celeritate a problemelor existente și asigurarea mijloacelor de intervenție în timpul sezonului de iarnă 2016-2017,  răspundere care revine primarilor, în calitate de președinți ai Comitetelor locale pentru situații de urgență.
 
De asemenea, s-au mai dispus măsuri pentru asigurarea locurilor de cazare temporare pentru persoanele fără adăpost și cele aflate în dificultate, centralizarea pe fiecare localitate a persoanelor care necesită tratament de specialitate (dializă, diabetici, femei gravide), stabilirea de măsuri care să prevină situațiile de risc pentru sănătatea acestora, precum și asigurarea permanenței la primării pe perioada codurilor.


Sursa foto: ziarulincomod.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii