Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecţia Judiciară, control la DIICOT Verifică activitatea din mandatul Alinei Bica

ro

04 Mar, 2015 15:36 1209 Marime text
Inspecţia Judiciară va demara un control la DIICOT, privind activitatea procurorilor în perioada 2013 - 2014, adică în intervalul în care Alina Bica, acum în arest preventiv, s-a aflat la şefia instituţiei, informează ziare.com.

Verificările vor începe pe 16 martie, urmând să se desfăşoare timp de două săptămâni, şi vor viza structura centrală a DIICOT, precum şi Serviciul Teritorial Suceava, potrivit România TV. citat de ziare.com.

Inspecţia Judiciară urmează să verifice modul în care procurorii şi-au îndeplinit atribuţiile, precum şi eficientă managerială.

Agerpres relatează că şase inspectori se vor ocupă de structura centrală a DIICOT, în timp ce doi vor controla activitatea de la DIICOT Suceava.

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va face publice rezultatele investigaţiei în termen de 30 de zile de la finalizare.

Alina Bica a fost numită la conducerea DIICOT în mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta, care era ministru interimar al Justiţiei la acea vreme.

Bica a fost arestată preventiv, în noiembrie 2014, în dosarul restituirilor ilegale, iar ulterior şi-a dat demisia atât din fruntea DIICOT, cât şi din funcţia de magistrat.

Procurii DNA o acuză pe Alina Bica, printre altele, că a subordonat DIICOT intereselor omului de afaceri Ovidiu Tender, pe care l-ar fi ajutat să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar instrumentat de Direcţie.


Sursa: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii