Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale Despre Pink Floyd şi emoţionanta poveste a „Mării” Aral pe Facebook

ro

08 Nov, 2015 02:37 4746 Marime text
Ieri, Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, posta pe pagina personală de facebook un mesaj pe care îl redăm integral:

„În urmă cu un an de zile, Pink Floyd lansa, probabil, ultimul videoclip din istoria trupei. Mesajul acestuia este unul deosebit şi veţi vedea de ce ţin neapărat să îl împărtăşesc cu voi.
În spatele versurilor cântecului stă frumoasa poveste a trupei, una dintre cele mai mari din istoria muzicii. Însă ideea din spatele videoclipului îi aparţine regizorului Po Powell, care a efectuat o expediţie până la graniţa statelor Kazakhstan şi Uzbekistan, pe locul unde, odată, se afla unul dintre cele mai mari lacuri din lume: Aral. Povestea "Mării" Aral este una tristă, în decurs de numai 50 de ani bazinul acesteia secând din cauza unor proiecte de infrastructură ruseşti, care au presupus devierea cursurilor unor râuri care alimentau lacul. Astfel, într-un ritm extrem de accelerat, lacul a secat (astăzi ocupă aproximativ 10% din suprafaţa iniţială), lăsând populaţia din jurul său să trăiască în nişte condiţii greu de imaginat.

Imaginile sunt extrem de sugestive şi ne vorbesc răspicat despre importanţa apei de pe Terra. Ascultaţi, vizionaţi şi simţiţi:

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • musonul...de iarna 08 Nov, 2015 13:10 La fel ca si in cazul lacului Aral si in comunitatea noastra au aparut in decursul timpului o serie de proiecte care n-au tinut seama de nimic...numai de interesul personal al unor persoane din administratie. Asa au aparut peste noapte mall-uri si blocuri pe spatiile verzi si in parcuri, la fel a fost distrusa si statiunea Mamaia cu cat mai multe betoane si exemplele ar putea continua. Imi doresc sa vina ziua cand ne vom destepta si vom alegere la Primaria Constanta o persoana care doreste binele comunitatii, o persoana care are proiecte si stie sa le coordoneze pentru ca noi sa ne putem mandri, in sfarsit, cu orasul nostru! AMIRALE astept sa te regasim pe listele candidatilor la Primarie!