Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac pleacă. Cine-i va lua locul la conducerea Academiei Navale. Cât timp. Care este procedura

ro

29 Jan, 2016 03:23 4249 Marime text
Nu mai este pentru nimeni un secret că, ieri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, decretul privind trecerea în rezervă a contraamiralului de flotilă - cu o stea Vergil Chiţac, din Ministerul Apărării Naţionale, cu data de 1 februarie 2016.
 
„Deocamdată, la Academie, locţiitorul comandatului, domnul comandor Costache (n.r. Viorel Costache) va fi împuternicit la comandă, iar la expirarea împuternicirii de şase luni, probabil, vor avea loc alegeri. Eu voi rămâne profesor asociat al Academiei Navale, voi avea câteva cursuri şi îmi voi preda disciplinele pe care sunt titular. Asta se va întâmpla din semestrul al doilea“, a declarat Chiţac, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Cine este împuternicitul la comanda Academiei
Așa după cum spunea viceamiralul Vergil Chițac la comanda Academiei Navale Mircea cel Bătrân va rămâne, împuternicit, comandorul Viorel Costache, care acum este locțiitorul comandantului pentru probleme de stat major.
Potrivit CV-ului postat pe pagina oficială de internet a instituției comandorul Costache este născut în 1960, și este absolvent, în 1983, al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.
 
Ce a mai făcut în Marina Militară:
- 1983-1998: ambarcare nave militare – comandant UL, secund, comandant navă, Brigada 29 vedete, funcții de comandă la bordul navelor militare;
- 1998-1999: specialist arme sub apă, Brigada 29 vedete, specialist în comandament de mare unitate;
- 1999-2004: instructor superior/profesor militar, Școala de Aplicații din Academia Navală “Mircea cel Bătrân”;
- 2004-2005: șef birou reglementări în armă, Școala de Aplicații din Academia Navală “Mircea cel Bătrân”;
- 2005-2008: șef birou învățământ, Statul Major al Forțelor Navale;
- 2008-2010: Șef operații, Componenta Operațională Navală/ Statul Major al Forțelor Navale;
- 2010: prezent, locțiitorul comandantului pentru probleme de stat major, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Management militar;
 
Și o privire peste declarația de avere
Potrivit declarației de avere înregistrată la secretariatul academiei pe data de 8 iunie 2015, comandorul Costache are împreună cu soția, care este profesoară la un liceu din Mangalia, peste nouă, aproape zece, mii de lei lunar.
Are două autoturisme: o Skoda Octavia cumpărată în 2004 și un Ford Focus cumpărat în 2012, ambele probabil la mâna a doua dacă este să comparăm anul fabricației cu cel al cumpărării. Primul este fabricat în 1998, al doilea în 1999.
Comandorul Costache și soția au două apartamente: unul în Mangalia, cumpărat în 1990, și altul, în București, cumpărat anul trecut.  
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 29 Jan, 2016 11:23 Mare greseala. Nu ma asteptam ca Vergil sa faca prostia asta.Sa dai vrabia din mina pentru cioara de pe gard!? Are impresia ca la Primarie lumea actioneaza la ordin , cum este obisnuit in mediul militar.Mare greseala, cine stie cu ce l-au momit. Din pacate, cu toate ca are calitati umane, nu are sanse sa cistige Primaria.