Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Verdictul dat în cazul incompatibilităţii lui Klaus Iohannis nu l-a ajutat Primarul comunei Deleni, Marian Dan, a pierdut recursul declarat la Înalta Curte

ro

30 Jan, 2015 13:44 3221 Marime text
Colacul de salvare numit Klaus Iohannis începe să se dezumfle. Deja avem primul primar din judeţul Constanţa, declarat incompatibil de ANI, care a pierdut procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceeaşi instituţie care a decis că actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis nu s-a aflat în stare de incompatibilitate. Primarul comunei Deleni, Marian Dan a pierdut  procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Primarul a solicitat iniţial la Curtea de Apel Constanţa  „cooptarea“ ca intervenienţi a SC RAJA SA şi a ADI Apă-Canal. Curtea de Apel Constanţa a respins ca inadmisibilă în principiu cererea de intervenţie în interes accesoriu reclamantului formulată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa, iar mai apoi a suspendat judecat, fiind deschis un nou proces în cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Înalta Curte a respins ieri acest recurs fomulat. Ceea ce înseamnă că dosarul de incompatibilitate al lui Marian Dan se va întoarce la Curtea de Apel Constanţa, unde va continua judecata pe fond între primar şi ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în şedinţa de ieri să respingă recursul declarat de Marian Dan împotriva Încheierii din 22 septembrie 2014 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca fiind inadmisibil. Soluţia dată este definitivă.

Părţi în dosar au fost, pe lângă Agenţia Naţională de Integritate, care a avut calitatea de intimat (Pârât), Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară „Apă-Canal Constanţa“, în calitate de intimat – intervenient în numele altei persoane şi S RAJA SA, tot intimat – intervenient în numele altei persoane.



Amintim că anul 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”.

UPDATE, 15.40
Potrivit primarului comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, cazul alesului de la Deleni ar putea fi folosit drept un precedent de către ANI. „Aşa cum cazul preşedintelui klaus Iohannis va reprezenta un model în pledoariile avocaţilor primarilor declaraţi incompatibili, la fel s-ar putea întâmpla şi în cazul soluţiei date în cazul lui Marian DAn. Numai că de această dată, ANI s-ar putea folosi de acest precedent creat“, a explicat primarul comunei Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 30 Jan, 2015 15:05 În ce tara trăim noi?