Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dușa „Vecintătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări”

ro

03 Sep, 2015 23:56 1105 Marime text
 
Schimbarea climatului de securitate, ca urmare a crizei din Ucraina, arată că vecinătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări, a afirmat astăzi, ministrul Apărării, Mircea Dușa, care a subliniat că România a devenit un factor activ, din perspectiva măsurilor de consolidare a apărării colective.

„Viziunea şi priorităţile Alianţei s-au schimbat definitiv, determinând identificarea şi adoptarea, într-un timp foarte scurt, a unor măsuri pentru a răspunde noilor riscuri şi ameninţări”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşă, în cadrul unui seminar organizat cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, potrivit B1 TV.

„În acest sens, implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei reprezintă cel mai bun exemplu de revigorare a legăturii transatlantice fiind, totodată, şi cea mai importantă consolidare a capabilităţilor NATO de apărare colectivă", a mai spus Mircea Duşa, adăugând că "România a devenit un factor activ, măsurile de consolidare a apărării colective reprezentând prioritatea noastră".

Ministrul Apărării a amintit activarea Unităţii forţelor integrate NATO de la Bucureşti, şi a subliniat colaborarea "excelentă" dintre reprezentanţii diplomaţiei şi cei ai apărării, în sensul adoptării rapide a unor măsuri oportune, cu accent pe criza din Ucraina şi eforturile comunităţii internaţionale de combatere a Statului Islamic. 

„Vă asigur de determinarea noastră în direcţia asumării şi implementării tuturor acţiunilor ce ne revin pentru consolidarea apărării colective şi a capacităţii proprii a forţelor noastre armate, în vederea creşterii credibilităţii strategice a României în context Aliat şi internaţional", a mai declarat Mircea Duşa.

Concluzii referitoare la noile provocări de securitate cu care se confruntă Alianţa vor fi formulate spre finalul anului, potrivit ministrului.

Dușa a reafirmat că cel mai important parteneriat strategic al României este cel cu SUA, menţionând că acesta a fost concretizat prin cele două baze militare ale SUA în România. 



Sursa: B1 TV
Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii