Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu – „O componentă foarte importantă este cultura populației, pregătirea ei pentru o situație de urgență”

ro

24 Sep, 2016 16:25 1420 Marime text
Vicepremierul Vasile Dîncu a spus că în ţara noastră se implementează programul RO-RISK, ce se încheie în acest an, prin care se definitivează strategia de răspuns la cutremur.

„Avem un program, RO-RISK, care se încheie anul acesta și care este un program prin care definitivăm strategia de răspuns la cutremur, însă va trebui să pregătim populația. O componentă foarte importantă este cultura populației, pregătirea ei pentru o situație de urgență, o situație de criză. Mai trebuie să pregătim autoritățile, dar în fiecare an avem un program destul de consistent în care facem toate aceste lucruri, mai trebuie să facem și multe investiții pentru asta.

Dar în acest moment, așa cum am studiat, timp de trei săptămâni am avut la dispoziție să luăm — împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu IGSU — toate documentele care există, să inspectăm bazele materiale, baza de echipament. Eu sunt mulțumit, am fost surprins plăcut de stadiul în care e dotarea, dar va trebui să facem mult mai mult”, spus, pentru Agerpres, Vasile Dîncu, ca răspuns la o întrebare referitoare la recentul cutremur din ţara noastră.

Totodată, a menţionat că, deși există dotări și planuri de intervenție bine puse la punct, „niciodată nu ești pregătit pentru neprevăzut”.

„O catastrofă naturală întotdeauna aduce ceva nou și nu poți să fii niciodată sigur că ești pregătit pentru orice”, a mai spus Dîncu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii