Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Blaga despre acuzațiile implicării sale în dosarul EADS "Resping cu indignare aceste calomnii"

ro

05 Nov, 2014 19:01 1682 Marime text
Co-preşedintele ACL Vasile Blaga declară că nu îl cunoaşte pe Claudiu Florică şi că nu s-a întâlnit niciodată cu vreun reprezentant al firmei EADS, după ce presa a relatat că Florică l-a denunţat pe Blaga pentru că ar fi luat mită 80.000 de euro în dosar.
 
"Referitor la presupusele acuzaţii ale unor martori care ar apărea în dosarul EADS, vehiculate de posturile de televiziune România TV şi Antena 3, fac următoarele precizări: Nu îl cunosc pe Claudiu Florică, nu l-am văzut în viaţa mea, prin urmare nu m-am întâlnit niciodată cu el; În ce priveşte firma SIVECO, nu am avut nicio întâlnire cu vreun reprezentant al acestei firme în vederea vreunei colaborări în contractul EADS sau orice alt contract; În anul 2004 nu eram ministru de Interne şi nici nu ştiam că voi ajunge, vreodată, ministru de interne", spune Vasile Blaga, citat de Mediafax. El mai menţionează că respinge "cu indignare aceste calomnii".
 
"În august 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Vasile Blaga şi i-a dat acestuia 80.000 de euro pentru susţinerea PD în campania electorală (...) solicitându-i sprijinul în cazul în care PD va câştiga alegerile pentru a proteja contractele controlate de Claudiu Florică, respectiv SISF şi Microsoft şi introducerea firmei FSC în contractul SEI, de unde Claudiu Florică fusese înlăturat", a susţinut martorul în faţa procurorilor DNA, potrivit RTV.
 
Acelaşi martor a mai relatat, potrivit RTV, că Vasile Blaga s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România. "Claudiu Florică susţinea că a fost exclus de către Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare şi luare de mită, dar că acesta s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România, prin Irina Socol şi Gabriel Sadoveanu şi EADS prin Alexandru Georgescu fără să îl mai includă pe Claudiu Florică în aceste negocieri".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii