Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vara aceasta fiecare doză reciclată contează!

ro

15 Jul, 2012 17:43 1256 Marime text

În perioada 17-22 iulie la Costineşti şi 3-5 august la Mamaia va avea loc pentru al treilea an consecutiv Recycling Fest - Maratonul EveryCanCounts. Sub sloganul: TU RECICLEZI, NOI TE PREMIEM ! în schimbul a 20 de doze goale organizatorii vor oferi una plină de bere, băutura racoritoare sau energizant. Evenimentul doreşte să responsabilizeze turiştii aflaţi în vacanţă pe litoral prin acţiuni de conştientizare a beneficiilor pe care reciclarea dozelor din aluminiu le are asupra mediului în care trăim şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Parteneri ai activităţii sunt Primăria Costineşti, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Carribean Beach, Hotel Aurora Mamaia.

În România, aproximativ una din trei doze din aluminiu este reciclată, ceea ce reprezintă un total de 30% din dozele introduse pe piaţă (raportat la cifrele din 2010).

 

EveryCanCounts este varianta românească a programului preluat din Anglia şi se adresează celor care acţionează responsabil faţă de mediul înconjurător şi calitatea vieţii, prin acţiuni de CSR la nivelul organizaţiilor şi comunităţilor, „actorilor" implicaţi direct sau indirect în managementul deşeurilor şi nu în ultimul rând populaţiei în ansamblu. Se referă în special la colectare în vederea reciclării, atât la locul de muncă cât şi acasă sau „on the go" şi este implementat în România de către Asociaţia Non Profit ALUCRO (www.everycancounts.ro).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii