Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vancouver lansează primul program de reciclare a resturilor de țigări (video)

ro

19 Nov, 2013 15:35 1739 Marime text
    Vancouver este primul oraș care își propune să recicleze mucurile de la țigări. Ideea vine în susținerea inițiativei autorităților de a transforma orașul în unul ecologic, până în 2020.
   Proiectul pilot a fost lansat prin instalarea a 110  recipiente de colectare în patru zone centrale, unde resturile de țigară sunt foarte multe, iar zonele extrem de poluate. 
    Viceprimarul Andrea Reimer, a declarat că programul va ajuta orașul să devină mai curat.
  Filtrele de la țigări sunt făcute din acetat de celuloză, și pot fi reciclate în materiale cum ar fi cheresteaua sau paleții folosiți în  transportul  maritim.
   Zakes Albe, peședintele companiei  TerraCycle, a declarat că resturile de la țigări reprezintă cel mai răspândit deșeu de pe planetă. Se estimează că aproximativ 3500 miliarde de mucuri de tigară sunt aruncate în fiecare an.
   Nu numai că aceasta este o mare cantitate de deșeuri, dar ele sunt extrem de toxice. Un muc de țigară, aruncat în acvariul unui pește, îl poate omorâ.
    TerraCycle va furniza recipiente, va acoperi costurile de instalare și de golire a recipientelor de colectare, creând  noi locuri de muncă.
  Dacă inițiativa autorităților canadiene va avea rezultatul scontat, orașul va fi primul din lume care nu va mai avea mucuri de țigară aruncate pe străzi.
Compania TerraCycle a lansat și un video care explică modalitatea de colectare a acestora.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii