Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vamesii bulgari, acuzati ca le cer soferilor sa plateasca taxe suplimentare(VIDEO)

ro

23 Jun, 2010 16:50 964 Marime text

Mulţi şoferi bulgari se plâng că, atunci când revin din vestul Europei, trebuie să dea piept cu vameşii corupţi care măsluiesc cântarele pentru TIR-uri. De exemplu, în cazul unui transport de mere importate din Italia, camionul a avut aceeaşi greutate, în patru vămi diferite. Când să intre în Bulgaria, maşina a "câştigat" subit 1.000 de kilograme.

Martorii spun că totul funcţionează pe principiul "poliţistul rău vs poliţistul bun". Adică unul ameninţă cu amenda, iar apoi altul vine chipurile să rezolve problema ridicată de primul. Evident, nu se rezolvă însă decât dacă şoferii se arată înţelegători. Adică scot bani în plus din buzunar.

Jurnaliştii bulgari au vrut să vadă cum stau lucrurile şi au filmat totul cu o cameră ascunsă. Deşi avea doar aer deasupra, cântarul afişa liniştit câteva sute de kilograme.Pentru oficiali, explicaţii se găsesc însă, întotdeauna: "diferenţa de greutate provine probabil de la cântarul care se clatină". Şi mai mult, este firesc să existe astfel de situaţii, atâta vreme cât cântarele sunt mai tot timpul în reparaţii, spun autorităţile.

Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii