Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:41 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valori ridicate de trafic pe arterele rutiere din judeţul Constanţa

ro

16 Aug, 2015 12:15 1004 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrarte pe drumurile care duc către judeţul Constanţa.
 
Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, s-au înregistrat aproximativ 70.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor veniţi pe litoral depăşete 300.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).
 
Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul zilei să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia - Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).
 
„Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 - număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316)”, se arată într-un comunicat al IGPR.
 
„Deoarece pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia va fi foarte intensă (o autostradă are o capacitate medie de preluare de 2.500 de autovehicule pe oră), le recomandăm conducătorilor auto să respecte următoarele reguli: -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă; -să respecte limitele legale de viteză; -să folosească luminile de întâlnire; -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie; -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc; -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii; -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate; -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade”, se mai arată în comunicatul citat.
 
De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte rute: -DN2A Constanţa - Hârşova; -DN3 Constanţa - Murfatlar - Ostrov - Călăraşi (traversare cu bacul).
 
„Mare atenţie! Nu opriţi şi nu circulaţi pe banda de urgenţă a autostrăzilor! Aceasta este destinată exclusiv autospecialelor de intervenţie!”, conchide comunicatul de presă.Sursa foto: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii