Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Valeriu Zgonea a primit un șut în fund de la pesediști. Dragnea promisese că nu-l va mai apăra

ro

27 Apr, 2016 15:24 1779 Marime text
 
La PSD, înainte de Consiliul Executiv Naţional (CEx), va avea loc o ședință restrânsă a unor lideri din partid. Şedinţa are loc după ce şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut demisia lui Liviu Dragnea, președintele PSD care a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului. Se pare că mai mulți lideri PSD au cerut debarcarea lui Zgonea din funcţiile pe care le deţine în partid şi în Parlament, iar cinci organizaţii i-au cerut demisia.

Potrivit unor șefi din partid, există toate variantele de luat de calcul în privința lui Valeriu Zgonea. Social-democrații au spus însă că acest lucru depinde de Zgonea, dacă el se va repoziționa vizavi de situația lui Liviu Dragnea. Acesta a refuzat să-şi dea demisia şi le-a transmis colegilor să decidă ei dacă trebuie sancţionat pentru părerile sale. Valeriu Zgonea insistă însă că rămânerea lui Dragnea în funcția de președinte al PSD dăunerază grav partidului.

Majoritatea PSD-iștilor înclină însă către un vot pentru retragerea sprijinului politic al lui Zgonea, ceea ce ar duce și la pierderea funcției de președinte executiv al PSD, și la cea de șef al Camerei Deputaților.
Amintim că președintele PSD a fost condamnat definitiv, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Între timp, până să înceapă şedinţa CExN, mai mulţi pesedişti au şoptit jurnaliştilor că premierul Victor Ponta ar vrea să fie şef la Camera Deputaţilor dacă s-ar elibera postul ocupat acum de Zgonea.

Președintele de onoare al PSD Ion Iliescu s-a declarat îngrijorat de situația partidului și face apel la unitate în formațiunea politică, într-o scrisoare transmisă astăzi social-democraților. El vorbește în document și despre situația dificilă în care este formațiunea politică fondată și condusă de el ani de-a rândul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în ședința CExN al PSD se vor lua decizii capitale, iar că în ceea ce îș privește își va pune la dispoziția colegilor mandatul de președinte. Cât despre excluderea lui Zgonea, Dragnea a spus că liderii PSD îi poartă de mult sâmbetele, dar până acum l-a apărat, însă de această dată nu o va mai face.
 
După discuţii îndelungate, Dragnea a primit votul de încredere al membrilor CExN al PSD,  iar Valeriu Zgonea a fost exclus, cu unanimitate de voturi. 

UPDATE, ora 16.03:


Valeriu Zgonea a catalogat drept "profund nedreaptă" decizia de excludere a sa din PSD, însă a spus că va rămâne atașat valorilor social-democrate.
 

”Am acceptat decizia lor, nu comentez. Mi-am amintit de Inchiziție și de ideea că dacă exprimi o opinie ești condamnat. Delictul de opinie a devenit, după 26 de ani, ceea ce ați aflat azi. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat și inima de social-democrat. În loc să plece Liviu Dragnea, plec eu. Asta e decizia, nu am înțeles. Mă uitam la un documentar despre antilopele gnu. Masculul alfa sare în râu și toate sar după masculul alfa. Râul e renumit că e plin cu crocodili. Așa e și cu PSD, scapă cine poate. Eu așa am fost, mai rebel de mic, nu mă schimb la 50 de ani. Eu am spus ce am simțit și ce am gândit. Cei care au luat această decizie trebuie să explice, rațional, de ce au luat această decizie", a declarat Zgonea.

 
Comitetul Executiv Național al PSD a decis în unanimitate excluderea lui Zgonea.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii