Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Zgonea a primit, anul trecut, cadouri de mii de euro

ro

31 Jan, 2016 10:17 1175 Marime text
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, în anul 2015, în urma activităţilor de protocol, cadouri în valoare de aproape 3.000 de euro.
 
Cel mai scump cadou este o harpă în miniatură sculptată din lemn vechi de 5.000 de ani (stejar, tisă şi pin), care i-a fost oferită de preşedintele Parlamentului Irlandei, Sean Barrett, conform datelor publicate pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor. În urma activităţilor de protocol, a mai primit o tăviţă din cristal Brúsený, oferită de preşedintele Consiliului Naţional Slovac, un platou decorativ din porţelan de culoare albă lucrat la manufactura William Edwards, pictat în culori auriu şi albastru deschis, din partea liderul Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare,  dar şi un sfeşnic din metal de culoare aurie, de la preşedintele Parlamentului Regatului Suediei.
 
Preşedintele Adunării Naţionale din Bulgaria i-a oferit replica unui obiect (parte a tezaurului bulgar descoperit în anul 1799 lângă Nagy Szent Miklos, Banat), lucrat din metal placat cu aur 24k, cu certificat de autenticitate.
 
Potrivit sursei citate, cele 29 de cadouri în valoare de aproximativ 3.000 de euro declarate de Valeriu Zgonea au rămas în patrimoniul instituţiei.
 
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii