Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Vrabie - „Victor Ponta şi-a uitat promisiunile de la alegerile parlamentare”

ro

23 Sep, 2014 11:41 2718 Marime text
Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera susţine astăzi o conferinţă de presă. Primarul a făcut declaţarii pe marginea conţinutului unei scrisori deschise adresare premierului Victor Ponta. Scrisoarea are ca temă modificările abuzive şi incoerente ale legislaţiei privitoare la domeniul energiei regenerabile.
 
 „Deşi atunci când a candidat din partea USL la alegerile parlamentare, actualul premier Victor Ponta a promis, în programul de guvernare, că va promova investiţiile pentru creşterea capacităţii de producţie a energiei electrice, necesară pentru securitatea energetică a ţării, perfecţionarea pieţei certificatelor verzi în vederea atragerii de capital privat în investiţiile din domeniul resurselor regenerabile, precum şi scheme de susţinere pentru producerea energiei verzi, iată că astăzi, aceste promisiuni au fost uitate”, a declarat primarul comunei Peştera Valentin Vrabie.

„Din raţiuni profesionale am urmărit îndeaproape măsura în care Cabinetul Dumneavoastră a acţionat în vederea atingerii acestor strategii. Din nefericire, nu am identificat care au fost demersurile concrete întreprinse de către Guvernul României, în situaţia în care acestea chiar au existat. Realitatea demonstrează însă că, prin măsuri legislative abuzive şi incoerente aţi sufocat mediul de afaceri din domeniul eolian iar stabilizarea cadrului legislativ, administrativ şi fiscal, dar şi respectarea de către autorităţi a pachetului de măsuri legislative adoptate nu mai reprezintă decât nişte deziderate. Guvernul Ponta se joacă de-a alba neagra cu schemele de ajutor de stat, lovind în final tot în buzunarul nostru, al cetăţenilor de rând. Toate aceste măsuri, aruncate de-a valma într-o legislaţie haotică, au zdruncinat serios industria noastră de producţie a energiei curate, care cel mai probabil va riposta în instanţă.”, se arată într-un fragment  din scrisoarea adresată prim-ministrului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii