Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilajele de deszăpezire intervin pe străzile din municipiul Constanţa. Ce le recomandă autorităţile constănţenilor

ro

26 Feb, 2018 10:35 1783 Marime text
Având în vedere avertizarea meteo de cod portocaliu de ninsoare, vânt puternic și temperaturi scăzute, cu posibilitate de formare a poleiului, în această dimineaţă, începând cu ora 08:00, 9 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.
 
Cele 22 utilaje cu lamă ale SC Polaris M Holding se află în punctele menţionate mai sus şi sunt pregătite să acţioneze când situaţia o va impune.
 
Potrivit Primăriei Constanţa, având în vedere intensitatea în creştere a rafalelor de vânt, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervin acolo unde este cazul. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.
 
Din cauza temperaturilor scăzute, autorităţile recomandă evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.
 
Totodată, se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, constănțenii sunt rugaţi să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
 
Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.
 
Autorităţile reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă - 0799606189.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 28 Feb, 2018 16:15 Si pe strada Panait Mosoiu a trecut utilajul de dezapezire dar cu lama ridica. De ce au mai trecut? Sau au gps si trebuie sa circule? Sa le puna si camere video ca poate atunci isi fac treaba cum trebuie nu de mantuiala.
  • Pop ion 28 Feb, 2018 16:08 Pe strazile laterale utilajele de dezapezire merg cu lama ridicata ... doar ca sa justifice ca au intrat? Data viitoare o sa ii si filmez. Acum nu am apucat.
  • fara nume 28 Feb, 2018 11:27 În cartierul Tabacarie,intre strada Chiliei și Maramureș,pe strada Banu Mihalcea zapada a ajuns la peste jumătate de metru! Rugăm firma de deszăpezire sa nu ne ocolească!