Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța solicită primarului Constanței și Consiliului Local Municipal soluții urgente în cazul locurilor de joacă neconforme

ro

29 Sep, 2017 20:44 1522 Marime text
Demersurile USR (Uniunea Salvați România), filiala Constanța, pentru remedierea situației grave în care au ajuns locurile de joacă de pe raza Municipiului Constanța, au rămas, încă, fără răspuns din partea autorităților locale.

Potrivit comunicatului de presă oficial, USR Constanța a abordat problema locurilor de joacă încă din luna aprilie a acestui an, atât prin înființarea paginii de Facebook dedicate “Locuri de Joacă din Constanța”, cât și prin transmiterea unor sesizări către Primăria Constanța.

Ulterior, USR Constanța a transmis către Primărie și un ”Proiect al locurilor de joacă” (având număr de înregistrare 87000 / 06.07.2017), prin care a inventariat 65 de astfel de spații în municipiu, care au fost fotografiate și verificate, evidențiindu-se neregulile. Reprezentanții susțin că, împreună cu acest inventar s-a propus o strategie a refacerii locurilor de joacă, cu un set de reguli pe care fiecare dintre acestea ar trebui să le respecte. Documentul a fost însoțit de două simulări de amenajare ale unor amplasamente. Autoritățile însă nu au oferit niciun răspuns.

De asemenea, USR Constanța a transmis către toți consilierii municipali un ”Regulament al locurilor de joacă” (având număr de înregistrare U.S.R. 130 / 13.09.2017), care stabilește norme clare de utilizare și administrare a locurilor de joacă de pe raza municipiului Constanța.


”Prin prisma acestor eforturi, USR, nu susține nici hotărârea luată de primarul municipiului Constanța, prin care acesta închide absolut toate locurile de joacă, nici reacțiile venite din partea opoziției din Consiliul Local Municipal.”, declară reprezentanții USR.


Totodată, USR Constanța reamintește că Primarul Decebal Făgădău a afirmat în repetate rânduri că situația juridică a terenurilor pe care sunt amenajate aceste locuri de joacă reprezintă un impediment în rezolvarea problemei, însă nu a existat niciun demers efectiv în această privință.

”Pentru că au existat, totuși, demersuri pentru sporirea proprietăților imobiliare ale apropiaților consilierilor locali PSD, considerăm că existau de fapt, implicit, suficiente spații și fonduri pentru amenajarea de locuri de joacă – un astfel de teren fiind chiar cel care face obiectul Hotărârii C.L.M.C. nr.250 din 31.07.2017 – revendicat de locuitorii din zonă pentru acest scop.”, mai punctează USR Constanța.


În consecință, USR Constanța solicită primarului municipiului Constanța să reconsidere decizia de a închide toate locurile de joacă și în același timp să găsească urgent soluții pentru a le reabilita. Totodată, USR Constanța face apel către toți consilierii locali din Consiliul Local Municipal Constanța să înscrie pe ordinea de zi și să adopte în CLMC o hotărâre de amenajare a locurilor de joacă și de aprobare a „Regulamentului de organizare și funcționare a spațiilor de joacă situate pe domeniul public al Municipiului Constanța” (propus de U.S.R. Constanța).

Citește și: Problema locurilor de joacă. ”Cât va mai dura până când se va întampla o tragedie?” (galerie foto)

Primăria Constanţa, pasibilă de sancţiuni Horia Constantinescu, comisar şef adjunct al CJPC – „Vom marca fiecare loc de joacă periculos“

Părinţii nu renunţă la locurile de joacă. Ei îl acuză pe primarul Făgădău de promisiuni fără fundament (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii