Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL cere 100 secții de vot pe litoral pentru participanții la Liberty Parade, Stufstock și Jessie J

ro

17 Jul, 2012 21:54 1065 Marime text

Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanța, spre soluționare, solicitarea USL de înființare a circa 100 de secții de votare suplimentare pe litoral, Radu Mazăre motivand că în lipsa acestora ar fi privați de dreptul de a vota participanții la Liberty Parade, Stufstock sau Jessie J.

În solicitarea adresată BEC, semnată de catre președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, se precizează că se are în vedere faptul că "numărul turiștilor pe litoral la fiecare sfârșit de săptămână pe perioada vacanței de vară depășeste, conform estimarilor MDRT, 140.000".

"Considerăm că este imperios necesar să se suplimenteze numărul secțiilor de votare de pe litoral unde sunt înregistrate unități cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare", susțin semnatarii.

"Fără organizarea unui număr de aproximativ 100 de secții de votare în localitățile Constanța, Mangalia, Năvodari, Eforie, Costinești, Limanu, toți turiștii care se vor afla pe litoral vor fi privați de dreptul constituțional de a-si exprima opțiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României", motivează USL în adresa înaintată BEC.

În susținerea solicitării, Mazăre și Dragomir precizează că, pe lângă acțiunile din calendarul turistic "Litoral 2012", în Mangalia se va desfășura evenimentul Liberty Parade, "unde se estimează ca vor participa 60.000 de persoane", în stațiunea Vama Veche se va desfășura Stufstock, "unde se estimează că vor participa 20.000 de persoane", iar în Mangalia va fi concertul lui Jessie J in 28 iulie, la care se estimează participarea a 10.000 de persoane.

În plus, USL menționează că la zilele orașului Năvodari se estimează participarea a circa 10.000 de persoane, "unde vor participa și alte persoane în afara celor cazate pe litoral".

Solicitarea USL a fost înaintată de BEC spre "competența soluționare" cptre prefectul județului Constanța, Bogdan Huțucă.

 

 http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12816820-usl-cere-100-sectii-vot-litoral-pentru-participantii-liberty-parade-stufstock-jessie.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii