Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

US Army, implicată într-un scandal de proporţii Doi militari americani, acuzaţi că au violat o româncă, în Italia

ro

26 Jul, 2014 16:20 2565 Marime text
Avocaţii româncei care îi acuză de viol pe doi militari americani staţionaţi în nordul Italiei denunţă lipsa de cooperare a autorităţilor militare americane, explicând că au cerut suportarea cheltuielilor medicale, dar nu au primit niciun răspuns din partea oficialilor americani.
 
"Am cerut colaborare din partea bazei militare americane, dar, în schimb, am obţinut doar tăcere", afirmă avocatele româncei, Alessandra Bochi şi Masina Varriale, într-un comunicat citat de site-ul TGcom24.Mediaset.it, preluat de Mediafax.
 
Ministrul italian al Justiţiei, Andrea Orlando, a dat asigurări, vineri, că cei doi militari americani acuzaţi de violarea româncei vor fi judecaţi în Italia. "Cei doi militari americani suspectaţi de viol vor fi judecaţi în Italia. Nu vom renunţa la jurisdicţia italiană", a transmis pe Twitter, vineri, Andrea Orlando, conform Corriere della Sera.
 
Cei doi militari americani suspectaţi că au bătut-o şi violat-o pe o româncă în vârstă de 24 de ani se află de joi în arest de tip domiciliar în unitatea militară americană Del Din din provincia Vicenza.
 
Tânăra româncă a depus plângere împotriva celor doi militari americani, iar judecătorul de instrucţie Stefano Furlani a aprobat cererea procurorilor de a-i pune sub acuzare pe cei doi suspecţi pentru agresiune şi viol în grup. Potrivit Corriere del Veneto, în maşina celor doi militari a fost găsită geanta româncei şi elemente din lenjeria intimă a acesteia.
 
Cei doi militari americani - Gray Gerelle Lamarcus (în vârstă de 22 de ani) şi Edil Mc Cough (21 de ani) - sunt staţionaţi la baza militară Del Din, situată în apropierea oraşului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei). Ei sunt acuzaţi de lovirea, tâlhărirea şi violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, însărcinată în şase luni, în oraşul Vicenza. Agresiunea a avut loc în noaptea de 14 spre 15 iulie 2014. Românca în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o maşină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată şi abandonată.
 
Sursa foto: de.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii