Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmaşul lui Mărmureanu „Cutremurul vine sigur!”

ro

09 Mar, 2012 02:56 1612 Marime text

Urmaşul legendarului Gheorghe Mărmureanu la şefia Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), Constantin Ionescu, un oltean stabilit la Măgurele, spune că INFP-ul poate anunţa un cutremur cu 30 de secunde înainte de primele efecte. Doar că nu-l ia nimeni în seamă.
Verdictele, la condiţional-optativ, ale fostului şef bagă lumea în sperieţi. În ultima sa declaraţie, Mărmureanu spunea că, anul ăsta, e posibil să se producă un cutremur de şase-şapte grade Richter. Ionescu, intrat în INPF, acum 22 de ani, ca simplu muncitor a şi ajuns director general, zice: "Nu pot să-l opresc să declare ceva...!".

"Nu ies, că-s inginer!"

La întrebarea care sunt cele mai autorizate voci în seismologia românească, Constantin Ionescu zice că acestea sunt el şi Mircea Radulian, directorul ştiinţific. Pe "sticlă", cea mai frecventă apariţie e, însă, a guru-ului cutremurelor, Mărmu­rea­nu, pensionar şi director onorific al INPF: "Nu ies..., că-s inginer. Noi facem, nu vorbim! Domnu' Mărmu­reanu e familiarizat cu media, aşa zic io...", se scuză ca la grădiniţă dom' director.

Citeşte mai mult pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/primul-interviu-cu-urmasul-lui-marmureanu-cutremurul-vine-sigur-970508.html#ixzz1oZPm8xLG

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii